четвртак, 9. април 2015.

Apana Vay Mudra: mudra za spasavanje života

Poznavanje ove mudre može da spase vaš život ili živote vaših bližnjih...

Mudra predstavlja jedan od sistema drevne indijske medicine. Njihovo delovanje povezano je, pre svega, sa energetskim tokovima u našem organizmu.
Veruje se da izvođenje ove mudre može spasiti život i zaustaviti infarkt.
"Mudra srca" delotvorna je kod bolova u srcu, lupanja srca, srčanog napada i infarkta. Ona donosi smirenje osobi koja oseti tegobe, a primenjuje i kad nam teško pada atmosferski pritisak i kao preventiva protiv meteopatije.
Način izvođenja: Sedite u lotusovu pozu i ispružite ruke, pa ih opušteno oslonite na kolena. Okrenite dlanove na gore. Spustite srednji i domali prst, tako da oni dodiruju vrh palca. Potom kažiprst uvucite pod palac, tako da njegov vrh dodiruje koren palca. Držite oči zatvorene i izvodite mudru onoliko koliko vam je potrebno. Opustite se i usmerite snagu na svoju energiju. Preporučuje se da dnevno ovu mudru izvodite 10-15 minuta.
Ako srčane tegobe doživite na ulici, zaustavite se i uradite mudru, a ako je ikako moguće, sedite. Ako se napad dogodi kod kuće, prvo lezite, oslobodite se se odeće i obuće koja vas steže a zatim polako sedite i izvodite mudru.

Нема коментара:

Постави коментар